Tusen gånger starkare

Just precis nu har vi ett läger för tjejer här. Vi kallar lägret Tusen gånger starkare. De är mellan 14-16 år. Vårat mål med lägret som hålller på lördag 10 till söndag 12 är att tjejerna skall få mer kunskap och lära känna sin kropp. Vi kommer att ha föreläsningar inom kost, sex-samlevnad, träning och annat viktigt. Alla kommer att få köra olika typer av träning bland annat utomhus med Eleonor, Zumba med Zara, plus testa sina gränser i terrängen i Sisjön.Detta skulle egentligen vara en obligatorisk kurs för alla 14-16 år. Det kommer när jag blir statsminister eller hamnar på annan post som är lättare att påverka hela samhället. Vad pengar och energi vi skulle spara.


Inspiration

Var ute i morse på Ciba Vision för att inspirera. Jag och Christofer gick dit för att få alla att inse fördelarna med träning. Väldigt trevlig stämmning. Vet inte om det berodde på oss eller att de satt och åt .Det är roligt att Ciba Vision satsar på sin personal. Vi hjälper gärna till.
Milon tar ju 17,5 minut. Hur lång är din rast? Eller kanske lägga det innan jobbet. Idag var jag här och tog imot från 6. Går du upp 10 minuter tidigare varje dag så  hinner du köra 183  Milonvarv på den tiden under 1 år. Grattis till den kroppen.  

Zumba + frukost.

Vilken hotellfrukost som väntade de otroligt duktiga morgontränande.
Över 20 första gången får man säga är väldigt bra jobbat av er kunder. På torsdag 6,45 är det dags för spinning med Bodil.Om jag inte lyckas lägga in bilder här så kommer de att dyka upp på vår facebook sida snart. Där ser vi dessa redan färdigtränade för dagen fastän klockan är endast 8,00.
12,00 hade Freddan sitt första spinningpass. Det gick bra. Han gjorde ett av de vanligaste missarna, han hördes lite lågt. I övrigt flöt passet på riktigt bra. Så nu kan ni träffa Freddan på danspass, Zumba och spinning.
De dagar jag öpnnar och är här 6,00 känner jag av en liten dipp så där vid 14-15. Siesta hade varit något som passat mitt liv ibland.

Mer kunskap

I helgen skall Eleonor, Alexander, Christofer och jag gå på kurs i Jönköping. Det är mycket fumktionellträning och lite mer om TRX, bosubollar och annat roligt. De kommer ha användning för det på utepassen, station och som lite extra krydda på övriga pass.
Undrar hur mycket energi många lägger på att undra saker? Jag tycker det bästa är att fråga. Finns det dumma frågor, nja jag vet inte. 
Nu har vi igång vattenmassagen. Den står uppe bredvid Miloncirkeln. Visst det står än så länge en och annan maskin från cafet som var igång en kort period. Men det är snart ordnat. 
I gymdelen håller vi på att fixa till en bra stretchyta. Den är till vänster om spinningen. Roddarna både de vanliga och stakometern-de stående är nu uppe bredvid löpbanden.Den ytan där de stod tidigare har vi mer funktionellyta. Vilket sammanträffande att vi som jobbar här går kurs i mer funktionellt nu.


+ 3 kg

Har ökat min kropp med 3 kg. Måste vara Milonträningen som jag körde bra i juni, juli. Vad skulle det annars vara menar jag. Nu är det över 70 kg utan att vara gravid. Det är första gången. Roligt med lite nya saker men kanske inte detta. Får se snart när jag inte har träningskläder varje dag. Kanske inte jeansen är lika formbara menar jag. Ja ja det tar vi nästa vecka när fler instruktörer är tillbaka.
Var här innan 6 i morse. Vaknade 5,12 av mig själv. Måste vara att hjärnan vill hjälpa mig vakna i tid nu första veckan på våra vanligaste öppettider.
Känner du hunger eller äter du bara?
Själv låter min mage som en liten skördetröska nu. Så smaklig måltid.

Senare

Det är inte ofta jag säger senare om saker man kan göra nu. Men nu säger jag det. Och det gäller våra 5 ggr Yogagrupper som vi kommer att ha. Den ena är för 3-5 åringar ihop med vuxen och den andra gruppen är 6-9 åringar . Anledningen till att vi väntar några veckor med starten är att så otroligt mycket annat börjar vid skolstart. Och det vore tråkigt att inte ert barn fick gå för att någon säger "inte nu,det är så mycket annat".
Vi har ökat yogapassen till 3 i veckan nu.
 Själv lägger jag in en hel del övningar från barnyogakursen jag gick i somras. Igår körde vi dansande hunden på stepklassen. Alla älskade den eller jag menar alla blev varmare av den.


Energi

Mötet på Seglarkrogen gick galant. Energi är det ord jag får när jag tänker på mötet. Det är ju en del nya pass och en del vi får mer av.
 Nya är Walking på torsdagar. Vi utgår från Willys entre och alla som tränar här eller som är med i Högsbo-Sisjöns företagarförenig är välkomna. Efter 3 km alltså 30 minuter kommer vi för de som vill äta lunch på Mannerströms. Mat, motion och mingel alltså. Det du behöver tänka på är bekväma skor.
Annat nytt är Outdoor. Det passet körs som namnet säger utomhus. Ta inte era nyaste skor eller kläder på passet. De är lite armepass över alltihop. Crossfit är ett pass som är väldigt likt. Ta vara på att kunna vara ute och träna riktigt givande. Kanske något att ta med en jobbarkompis på?
Zumba ligger 5 gånger i veckan och väldigt roligt. Nu kommer även ett danspass. Det ligger på söndagar och är mycket latininspirerat.
1 mer MRL- mage,rumpa, lår är inlagt. 1 mer station. 
Om ni  har möjlighet att träna på morgonen så blir det fri frukost för Er som går på Zumba tisdagar kl 7,00-7,45 eller Spinning torsdagar 6,45-7,30.  
 

Livsstilskurs

Nu är schemat satt. På söndag har vi instruktörsmöte och då skall allt förankras. Kanske ni får börja arbeta 80% nu så ni hinner njuta av så många underbart givande pass.
Simon heter våran nya personliga tränare, han kommer även hålla i del pass. Känner du att det är dags att lägga krutet på dig själv och du inte vill slösa tid och energi så är det oftast en PT som kan hjälpa dig.
Våran Livsstilskurs kör igång i början av September. Det är nog en av de bästa investeringar man kan göra till sig själv. Otroligt bra resultat har de som gått tidigare fått. Och det viktigaste av allt- resultatet består. Typ 2 diabetes och andra mindre roliga sjukdomar har "försvunnit". Massa kunskap är kursen laddad med. Ni får färdiga recept för dig och träning utefter dina mål och förutsättningar. Så sluta vela, ta tag i dig en gång för alla.
  Kost-aktivitet- vila. Där har vi de 3 viktiga sakerna med kroppen. Hinner du fundera 5 minuter hur det ser ut för dig? Jag frågar hinner, för ofta gör vi aldrig det-tänker på hur vi har det själva och vad vi kan göra för att ändra oss. Vi kommer starta vår föreläsningsserie med motivationsföreläsning. Tider och dagar på dem kommer ut på vår hemsida inom 1 vecka. Är det något ni vill-gör det bara.   

Missflyt

Hade lite missflyt igår. Missflyt har annars vår Norrlänning i familjen prenimererat på.Allt började bra, öppnade och tog i mot alla trevliga kunder. Kanske kom missflytet rätt dag om man får se det positiva. För hela dagen röjde jag järnet här på jobbet så allt var mer än tipp topp. Tur var väl det för idag är jag lugn. Kom efter spinning och MRL vid 19,30. Fick en god tanke att göra rabarberpaj för vi skall få lite släkt hem fredagkväll. Så ut i landet och plocka sedan in för att skölja och hacka. Ja skölja gick kanon men själva hackandet tog lite fel.  Rätt in i vänster pekfinger. Vet inte om jag är stolt över min Globalkniv längre. Har varit det några år innan detta hände.
Hoppar runt hemma på ett ben innan jag går in och bryter Thomas dusch. Han kollar och säger bara "Det måste sys."Så upp till accessakuten. Där satt lilla ängeln Linda, hon är sjuksköterska. Linda tog mer än väl hand om lillla. lilla Cattis. Tusen tack och välkommen hit. Nu sitter jag här med lite stygn och skall försöka att inte böja fingret .
 Det är inte lätt,testa själv.

Onsdagslunk

Denna veckas powerwalk blev mer en söndagslunk. Bodil hade passet och anpassade sig efter kundernas önskemål så då blev det en trevlig lunk i det fina vädret.
Nu är Zara på Gotland. Hela familjen skulle åka men men det blir en annan gång. Gotland är ett ställe jag gärna skulle vilja besöka. Tror jag kommer stortrivas där.
Har du själv något favoritställe?

Dagblind

Hade en kvinna på mitt spinningpass på torsdagen som hela tiden trodde det var måndag. Det ser jag som något positivt, då har semestern fått en att koppla av. Själv tycker jag att nästan alla dagar känns som fredagar. Swisch så är det fredag igen.

RSS 2.0